מים המשמשים לשתייה ולייצור מוצרים שונים, חייבים להיות בעלי תכונות והרכב כימי ספציפיים. יחד עם הצורך להבטיח שרמת החומרים הרעילים תישאר בריכוזים מתחת למותר, לעתים קרובות קיים צורך שבמים אלו יהיו חומרים שימושיים לייצור הספציפי בכמויות הנדרשות, ושיישמרו ערכים מסוימים של חומציות ואלקליניות. בענף האנרגיה ישנה חובה לוודא שההרכב ו( או) המצב הפיזי של התוספים יהיה כזה שאינו יוצר אבנית ואינו גורם לאכול מתכות.
התהליך של הבאת המים לידי הפרמטרים הנדרשים לתהליך זה נקרא מיזוג המים.
בדרך כלל, התהליך כרוך במספר פעולות שמסלקות זיהומים ולאחר מכן מוכנסים המגיבים (ריאגנטים) המתאימים.
מיזוג מי שתייה
מי המקורות הטבעיים עלולים מצד אחד להכיל זיהומים שונים, ומצד שני, ייתכן ויהיו נטולי חומרים החיוניים לחיים הנורמליים. בד בבד עם מזהמים מזיקים ניתן להפיק גם חומרים מועילים לגוף האדם. על-מנת ליצור את המליחות ההכרחית מוסיפים למים את המלחים החסרים. בדרך כלל, במים יש מחסור בפלואור ויוד.
בנוסף, מי שתייה חייבים להיות יציבים. אחרת, המים יזדהמו ע"י תוצרי קורוזיה של הצנרת בדרך לצרכן.
הדבר נכון במיוחד לגבי מים שעברו טיהור בהתפלה וסילוק מלחים. בדרך כלל, ייצוב של מים אלה נעשה ע"י סינונם דרך מינרלים גיריים או בשיטות מינון\ניפוק הרכיבים הנדרשים.