מי רוצה לאכול בישולים ספוגים בטעם אבנית וכלור? כנראה שהתשובה שלילית לגבי כולנו!
חשיבות איכות המים לבישול הנה קריטית, הן ברמת הטעם והן ברמת האיכות והבריאות. קחו דקה לקרוא את המאמר ושיהיה לכם בישול נעים.
אנחנו מודאגים, ובצדק, על איכות וטוהר של כל מרכיב, המהווה את הכלים שלנו. עם זאת, יש מרכיב שבו אנו משתמשים מדי יום, לא שם לב אליו, זה מים. אבל בניתוח כימי של המים שאנו מוזגים לתוך המחבת, מקנקן סינון, בקבוק מים מינרלים, או ישירות מהברז. מסתבר שיש לנו עסק עם מים במרכיבים שונים, לכל אלו ישנה השפעה מהותית על איכות הבישול.
מים משמשים כמדיום אוניברסלי המפגיש את כל מרכיבי המזון, מצרף אותם יחדיו לחגיגת טעמים של הנאה צרופה. לעשה האוכל משחר בראשית היה מקודש לאדם בחשיבותו, אומנם בתחילה לא בישלו אף מאכל, עד לגילוי האש. אך מאותו רגע ועד ימים אלה ולעתיד לבוא, הבישול והאוכל הנם "מדורת השבט".
בישול המזון במים עם זיהומים משול בערך להקשבה לתקליט פטיפון עם רעש והפרעה. חומר זר מלכתחילה, קיים בכדי להסוות את הטעם האמיתי של המוצרים, ושנית, לעוות אותו. כדי לגלות וליהנות במידה מלאה את המאפיינים של מוצר או המאכל האהוב – בטעם, ריח, והכי חשוב צבע, צריך לבשל במים נקיים לחלוטין. כינונה של טעם וריח – תהליך מסובך.
זוהי בדיוק אמנות הבישול. בחיפוש אחר הטעם המושלם אנו ניסע לחנות מיוחדת בחיפוש אחר תבלין או מוצר אחר אך איננו מקדישים ולו תשומת לב קלה למים שאנו שותים ומבשלים בהם. האם מדובר בהפרעה צרכנית שנבנתה במהלך שנים רבות של פרסומות מטעות ומכירת חלום לציבור?
ככל הנראה מדובר בשילוב של מספר דברים יחד, התאגידים ששוטפים את מוחנו בפרסומות והיכולת האנושית שלנו להתיר להם כניסה לאופן בו אנו מתנהגים כצרכנים. אל תקלו ראש שכן בעצם המאמץ מושקעים מיליונים רבים, עשרות אלפי שעות אדם בתחומים רבים ומקצועיים כגון הנדסה, כימיה, ביולוגיה, ועוד. יחד עם זאת עלינו להחליט לבד מה טוב לנו ולכן ניתן ורצוי לטפל במים נקודתית בביתכם, מערכת פשוטה ויעילה תטפל במים עבורכם.
אוסמוזה הפוכה
טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה נלקח מן הטבע עצמו: תפקיד קירות התאים של היצורים החיים לווסת את מאזן הנוזלים והמלחים, כמו קרום אוסמוטי טבעי. קרום חדיר למחצה, מותקן גנרטור של מים נקיים, בכך מובטחת דחייה של כל הזיהומים המזיקים על ידי מעבר דרך כמה מולקולות מים וחמצן. מלבד מלחים אורגניים מתונים להם אין שום השפעה על הבריאות והטעם של המזון המבושל. חומרים אלו נמצאים במזון רק במספרים נמוכים מאד. ליטר מים מהברז מדולל בדרך כלל 250 עד 600 מ"ג של מגוון רחוק של מזהמים מזיקים ומגוון רחב של תרכובות אורגניות אחרות כלור, מתכות כבדות, חלקיקי וטעמו אחר.
לכן מערכת פילטרים לצנרת המים הנה הפתרון המומלץ, היעיל והזול מבין כל האפשרויות הקיימות כיום.
לפרטים נוספים אתם מוזמנים לפנות אלינו, נשמח לשרת אתכם.